Har du styr på din IT-sikkerhed?

Mange – inklusiv mig selv – er ikke klar over, hvor vigtig IT-sikkerhed er. I øvrigt et begreb der dækker over mange forskellige ting. 

De helt simple, men gode, råd er, at du altid sikrer, at dine dokument og andet materiale på din computer, har en back up. Altså, at materialerne er mulige at tilgå, også hvis din computer brænder sammen. Sker dette, og er dine dokumenter ikke at finde andetsteds, vil det ofte medføre et stort tab af formentligt vigtige dokumenter – der kan være ganske uerstattelige. Det vil i hvert fald ofte forsinke arbejdet eller processen, idet arbejdet må udføres endnu en gang. Sker dette op til en deadline, vil det unægteligt være forbundet med meget stress og pres. Unødvendige faktorer der ofte vil påvirke det endelige resultat i en negativ retning. 

Derfor kan det ikke gentages nok, at det er vigtigt at skabe et godt sikkerhedsgrundlag for dine dokumenter og dit materiale på din computer. Sørg altid for at disse elementer kan tilgås – også hvis din computer pludselig står af. 

Dog dækker IT-sikkerhed også over hacking – og mange flere ting. 
Den digitale verden, som vi lever i, har også åbnet op for, at meget kriminalitet foregår online. At uinviterede mennesker tvinger sig adgang til dine filer på din computer. Det kan ofte være ganske skadeligt, hvis filerne eksempelvis er hemmelige. Det kan være ganske farligt, hvis disse dokumenter eksempelvis indeholder følsomme informationer eller hvis disse informationer indeholder nye tanker og ideer til udviklingen af et nyt produkt. Blot for at nævne nogle eksempler.

Havner disse informationer i de forkerte hænder, kan man pludselig stå i en situation, hvor man ikke længere selv er herre over, hvad disse informationer anvendes til. Samtidig kan man blive frarøvet at være såkaldt first mover på et projekt, hvis informationerne deles i offentligheden – og uden at du står som afsenderen. 

Det er derfor vigtigt at tage IT Sikkerhed ganske alvorligt. Det handler om at helgardere sig på forhånd, således disse tematikker – eller snarere problematikker – ikke bliver en realitet. Det er ofte svært at gøre noget, når først skaden er sket. Det er derfor vigtigt at tage IT-sikkerhed seriøst og have en strategi for, hvordan man løser mulige konflikter og problemer.

Ved at gøre dine IT-løsninger modstandsdygtige overfor blandt andet ovenstående, findes der flere forskellige firmaer, der tilbyder at lave en overvågning af dine systemer.  Der findes mange dygtige fagfolk, der kan afhjælpe dig med alle disse problematikker, der vedrører IT og sikkerhed. 

Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt?
Tagget på:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *