Indholdsfortegnelse

Der findes både små og store haveprojekter, og dette er en af de større; hvis du tænker på at påbegynde den store omlægning at lave din vilde have om til en flad plæne. Det giver bestemt mening, da forandringen er stor på flere områder. En plæne åbner op, og der bliver naturligvis langt mere plads. Men det er også en opgave, der kræver den rette maskine for at lette arbejdet for dig.

Maskiner til fjernelse af stubbe er smarte og praktiske til at klare den opgave, der er væsentligt hårdere manuelt i hånden. Det er derfor smart, at du hos RHPudlejning.dk kan leje en stubfræser, så du ikke behøver at skulle ud og invnestere i maskinen til mange penge, for blot at anvende den til det, der umiddelbart er et engangsprojekt. Der er altså penge at spare, og lejen forløber også ganske uforpligtende, så der ingen forpligtelser er, når du har afleveret maskinen igen. Du sparer desuden opbevaringsplads på ikke at skulle have så stor en maskine stående.

En stubfræser er uundværlig

En stubfræser anvendes, som navnet angiver, ved træstubbe. Det vil sige, at det først er efter diverse træer er fældet, at du anvender stubfræseren. Her er det smarte, at du kan leje alle relevante maskiner hos RHPudlejning for at få bugt på træerne i din have. Det vil sige:

  • Kædesav: Til at fælde træerne fra din grund, så du kan påbegynde anlægningen af en plæne.
  • Brændekløver: Til at lave kløver af træstammerne, som du fx kan anvende som brænde til brændeovnen eller til et udendørs ildsted. Smart at få dette udbytte af de fældede træer.
  • Stubfræser: Fjerner de tilbageværende stubbe efter træfældningen.

En stubfræser fungerer ved at håndtere træstubben, der står tilbage, efter du har fældet et træ. Du kan i princippet vente på, at stubben rådner, men det kan tage utroligt lang tid, og tæt på ud over din egen levetid, hvis træstubben er stor nok.

Med en stubfræser er det muligt at fræse stubben fra træet under jordniveau. Det er netop her, at sådan en slags maskine bliver praktisk, da den netop kan fungere og foretage grundig arbejde under jordniveau, så din plæne bliver jævnet og lige, uden at du ser noget til stubben igen. Det er vigtigt, at det er sådan, da du derved også undgår at støde på stubbe, når du har gang i græsslåmaskinen. En stub vil kunne ødelægge en græsslåmaskine, så det er godt at sikre sig, at stubben er gemt under jorden.

Omlæg din vilde have til en plæne med en stubfræser
Tagget på:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *