Du ved at det er ved at være tid til dit næste tandlægebesøg, når du begynder at tænke over, hvornår du sidst var ved tandlægen. Det er sjovt som man instinktiv ved at det er ved at være tid og pludselig synes man, at man kan mærke noget ved sine tænder. Er tænderne lidt ømme hist og pist, er tandkødet rødt og lidt hævet, føles det som om, at du har isninger i tænderne? Alt dette begynder at dukke op og kan ’mærkes’ når man ved, at det er noget tid siden, man sidst var ved tandlægen. Der er noget psykisk i det og det viser sig fysisk. Og når sms’en så dukker op på din telefon, eller mailen dukker op i din indbakke – eller Karen som er klinikassistent ringer til dig og siger ’ så er det ved at være tid til dit næste tandlægebesøg’ så ved du hvad klokke har slået.

 

Hvordan forbereder du dig?

 

Er du også en af dem, som begynder at børste tænderne mere grundigt op til dit næste tandlægebesøg? Løber du ned i den lokale Brugs og køber tandtråd og andet tilbehør for at holde tænder og tandkød sundt? Og sørger du for at den næste tid ligger minimum 10-14 dage ud i fremtiden, så du har tid til at give lidt gas i forholdt til dine tænder, inden tandlægen stikker sine genstande i din mund og prikker til tænder og tandkød? Så er du ligesom alle andre. Det er som om, vi godt ved, at vi ikke gør helt det vi skal i forhold til rensning og rengøring af vores tænder. Og selvom vi ved det, tjah..så gør vi ikke noget ved det, før vi ved at vi snart skal stå skoleret og fortælle hvor dygtige vi har været med tandtråden hos www.tandlaege-vanlose.dk.

 

Få det ind i dine rutine

En god måde at lade være med at gå i panik på og ikke have fornemmelsen af ’åh nej’ så er det nu du skal gøre en ekstra indsats er ved at få det ind i din daglige rutine. Altså det med den grundige tandbørstning og tandtråden – og nå ja, også lige det med at mindre sukker, mindre sodavand og lad vær’ med at starte dagen med en stor kop varmt vand med citron. Det er sundt, men det ætser dine tænder væk lidt efter lidt. Så medmindre du drikker vand mellem hver tår, så hold dig fra det.

Så er det ved at være tid til dit næste tandlægebesøg
Tagget på:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *